keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Helppo puolukkahyytelö

Eilen taas käytiin tarkistamassa puolukkametsällä tilanne. Eivät olleet vielä ihan kypsiä! Näistä marjoista saa kuitenkin erinomaista puolukkahyytelöä, joka sopii vaikkapa paistin lisukkeeksi.



Puolukkahyytelö valmistuu helposti. Tarvitset;

6 dl survottuja puolukoita
2 dl hillosokeria
1/2 dl hyytelösokeria
4 dl jäisiä puolukoita

1. Mittaa puolukkasurvos ja hillosokeri kattilaan
2. keitä seosta n. 30 min
3. siiviliö liemestä pois marjojen kuoret
4. Kaada liemi takaisin kattilaan, lisää hyytelösokeri ja keitä hetki
5. Kaada jäiset puolukat kulhoon ja kaada päälle lämmin hyytelöliemi
6. Anna hyytyä jääkaapissa

Tiedätkö paremman ohjeen puolukkahyytelöön? Kerro se kommentilla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti